ActualitatOpinió

“Davant de la perspectiva de deixar en mans dels independentistes l’Ajuntament de Barcelona, els comuns, el PSC i el grup de Valls podrien aconseguir l’alcaldia mitjançant un acord a tres, com a mínim, per superar la votació d’investidura amb majoria absoluta. Sens dubte, aquesta operació és molt complicada i suposa superar molts obstacles interns, ideològics, fins i tot personals, però l’alternativa és que aquests tres partits siguin a l’oposició els pròxims 4 anys observant com Barcelona es converteix en una peça més en el tauler de joc de l’estratègia independentista. El mapa polític a Espanya ha quedat molt obert després de les eleccions celebrades aquest diumenge, per la qual cosa no és descartable que el que a priori semblen pactes impossibles a Barcelona, es puguin aconseguir com a resultat d’altres moviments al Govern central, en altres ajuntaments o al Govern d’alguna comunitat autònoma.

Si París es mereixia una missa, Barcelona es mereix esforços i generositat per salvar-la de la trituradora independentista.”

Barcelona es mereix un pacte (El Pais, 27 de maig de 2019)