ActualitatNotíciesOpinió

Antropòloga i investigadora en migracions internacionals, la seva tasca se centra en treballs sobre dones migrants i empleades domèstiques. Responsable de migracions d’ICV, forma part de Comuns Federalistes i de Federalistes d’Esquerres.

“Els nacionalismes sempre han sorgit de frustracions socials. Crisi, por de la globalització, una mena de disconformitat permanent que es va retroalimentant. No hi ha res que satisfaci i, en definitiva, es perden de vista els culpables i es projecta el malestar en una altra direcció. A més, els responsables dels mals socials són percebuts com a germans. Com diuen els politòlegs, l’eix vertical, de classe, acaba sent substituït per l’eix horitzontal. D’aquí tant de fervor en la defensa dels presos relacionats amb el procés i tanta distància, per no dir indiferència absoluta, amb presos d’altres causes o d’altres llocs perquè, senzillament, “no són dels nostres”. Acaben de fer-se públiques les sentències pel cas Palau i gairebé no es parla de la seva vinculació amb el procés. Més encara, es torna a votar el partit que hi està implicat. És a dir, en el procés es mesuren les coses amb una doble vara i es fa perquè existeix un moviment identitari nacionalista que defensa estructures i lideratges de “pertinença a un poble”.”

Entrevista a Gaby Poblet, per Peru Erroteta, El Triangle (05/02/2018).