ActualitatOpinió

“Però els dirigents de l’independentisme, en primer lloc, Torra i tot el *Govern, haurien de saber que aquests missatges són munició molt gruixuda, tremendament destructiva socialment. Insinuar que la responsabilitat de les morts a Catalunya pot ser del Govern d’Espanya. És, insisteixo, socialment destructiu.

Crec que hem de dir-los a aquests dirigents: “si us plau pareu”. Mai se sap si en unes setmanes, la qual cosa avui es menysprea, es veta o fins i tot s’insulta amb prepotència, el possible treball de la Unitat Militar d’Emergències (UME), demà sentim imprescindibles els seus serveis, també aquí, atès que d’aquesta crisi sabem que serà llarga i incerta. “Si us plau pareu” perquè de seguir en aquesta estratègia, quan sabem que les persones busquem responsables a les nostres desgràcies, es passarà del crit “Espanya ens roba”, a “Espanya ens mata”. Un joc molt perillós.”

De l’Espanya ens roba, a l’Espanya ens mata? (Nueva Tribuna, 20 de març de 2020)