ActualitatOpinió

“L’esquerra ha de fer una aposta inequívocament federalista. Per molt que càpiga com a opció legítima en l’ordenament democràtic, la independència no és un objectiu progressista. I la “*confederalidad” no és més que un independentisme avergonyit del seu rerefons nacionalista. La combinació d’autogovern i cooperació fraternal que defineix al federalisme és l’única perspectiva que correspon als interessos de les classes treballadores i populars. Ja va sent hora de dir-ho clar. De la mateixa manera que és necessari deixar enrere la idea d’un referèndum per a resoldre el conflicte català. Un problema de tal complexitat només pot ser resolt a través de la democràcia deliberativa, mitjançant la negociació i el pacte.”

L’esquerra sempre truca dues vegades (blog Lluisrabell,com, 4 de març de 2020)