Opinió

“En contraposició a l’actitud tancada d’alguns polítics, la informació constant sobre la rapidesa de l’extensió del virus ha fet canviar moltes actituds ciutadanes, i una pandèmia d’aquesta magnitud ha estimulat la solidaritat del món.

Durant dos mesos els xinesos van rebre tota mena d’agressions per l’epidèmia desenvolupada a Wuhan. Per contra, no ha passat ni un dia de la reducció dels casos detectats a la Xina i ja mostren la seva ajuda al món. El desembarcament de 30 tones de material i personal sanitari xinès a Itàlia fa trontollar tots els murs i fronteres amb una onada de fraternitat i sororitat inèdita en aquest món de creixents nacionalismes autàrquics.

Els valors polítics de la convivència ciutadana van assenyalant el camí dels futurs governs federals, per força governs compartits.”

Virus sense fronteres (El Triangle, 24 de març de 2020)