ActualitatOpinió

“A Catalunya, la precarietat laboral té rostre de dona i els salaris baixos tenen rostre de dona. El 74% dels contractes a temps parcial corresponen a dones perquè les retallades en guarderies i dependència s’han traduït en el fet que han estat elles les que han hagut d’assumir les cures. El 97% de les persones que reconeixen a Catalunya que treballen a temps parcial perquè han d’encarregar-se dels seus fills i filles, però també de persones majors o dependents, són dones. Conformen també el gruix de les persones que cobren menys de 1.000 euros al mes: són 7 de cada 10.

La radiografia de la desigualtat entre homes i dones és molt negativa però estem fent molt poc per a canviar-la més enllà de posar-nos un llaç violeta el 8 de març.”

Llaços violeta i pressupostos (Crònica Global, 17 de març de 2020)