ActualitatOpinió

“El problema d’arrogar-se el monopoli de la representació moral és que un se situa, fins i tot, per sobre de les institucions que diu defensar. Potser per això el PP ha decidit no participar en la renovació d’òrgans clau, com el Consell General del Poder Judicial o el Tribunal Constitucional, i convoqui avui en el seu lloc una manifestació per a protestar pels pactes del PSOE per a governar. El líder popular devalua en un sol gest les institucions, però també el carrer, aquest lloc que va servir històricament per a donar veu a “els condemnats de la terra” i que és avui, diu Pierre Rosanvallon, l'”expressió més simple d’una política negativa”, utilitzada per conservadors com si no tinguessin suficients altaveus en l’esfera pública. Perquè la democràcia també s’atrofia quan es banalitzen les formes d’expressió de la ciutadania.”

Constitució i militància (El País, 12 de gener de 2020)