ActualitatOpinió

“Una Constitució federal per a Espanya és un objectiu il·lusionant que conjumina el millor que té aquest país: els seus ciutadans, iguals en drets malgrat les seves intrínseques diferències, i els seus territoris, la diversitat dels quals enriqueix a tots. I no hi ha manera millor de fer possible aquesta igualtat en la diversitat que a través del federalisme, com ja succeeix en nombrosos Estats federals de llarg a llarg de tothom, que són referents positius en tantes coses: els Estats Units d’Amèrica, el Canadà, Alemanya, Suïssa, Àustria, Sud-àfrica o Austràlia, per posar només alguns exemples. No es tracta de fer un tomb a la nostra actual forma d’Estat, sinó de perfeccionar-la a partir dels valuosos ensenyaments que podem extreure del federalisme comparat. Un repte que està a l’abast de la nostra mà.”

Per una Constitució federal (El País, 5 de desembre de 2019)