ActualitatOpinió

“No resoldre els problemes que tenim és la millor manera de produir desafecció i processos de centrifugació. També és donar arguments als que voldrien destruir la nostra democràcia, que no són altres que els que parlen de pàtries i s’obliden de la gent, dels nacionalismes d’un o altre sentit. Nacionalismes que voldrien recentralitzar i recórrer enrere el fil de la història i nacionalismes que voldrien que renunciéssim a part de la nostra identitat, fent-nos recórrer un camí que recorda problemes dels segles XIX i XX.

La cohesió territorial està en perill en un país que s’ha descentralitzat molt, però manquen elements fonamentals que tenen els països federals, com és una cultura federal que no acceptaria que cap representant de cap territori parli malament del conjunt i es proveiria de eines per permetre la col·laboració entre territoris i de mecanismes per resoldre els conflictes.”

Un rampell de responsabilitat (El Triangle, 6 de desembre de 2019)