ActualitatOpinió

“Aquest dimecres ha fet deu anys de la mort de Jordi Solé Tura, històric dirigent del PSUC i segurament un dels polítics catalans més influents de la Transició i l’inici de la democràcia, i també un dels condemnats a l’ostracisme pel nacionalisme conservador. Els costums socials i les normes d’educació aboquen sovint a l’elogi d’una absència, però aquest no és el cas. Immersa com està Catalunya des de fa quatre anys en el procés independentista, els plantejaments ideològics i acadèmics que defensà Solé Tura (Mollet, 1930 – Barcelona, 2009) segueixen sent una referència per entendre els límits i les costures de la llei, especialment la constitucional, així com per a l’abordatge de la qüestió territorial, que es pensava resolta i que segueix sent una assignatura pendent.”

Jordi Solé Tura, el constitucionalista federal (El País, 5 de desembre de 2019)