ActualitatOpinió

“Davant dels preparatius dissuasius temo que el pla secret secessionista –el no anunciat– sigui buscar una repetició d’imatges com les de l’1-O utilitzant els mateixos figurants/protagonistes passius. Aquell 1-O gràcies a Rajoy, Fernández Díaz i els convocants del referèndum que no tindria valor com a consulta constitueix l’única gran victòria moral del procés, però els seus efectes es dilueixen amb el temps (i veient imatges similars de la policia francesa, entre d’altres). Potser algú pensa que cal reactualitzar-ho. En qualsevol cas, la majoria dels polítics convocants probablement es reservaran per a les conteses futures i ara es limitaran al paper institucional de ser només Una Mica Desobedients, amb els precedents de mantenir la bandera al Palau, retirar els llaços grocs abans que venci el termini donat pel jutge i guardar les claus de les presons on resideixen els empresonats.”

Aquest desordre tan anunciat (El Periódico, 10 d’octubre de 2019)