ActualitatNotícies

“En Jaume va ser el primer alcalde democràtic de Vilanova i la Geltrú després de la dictadura franquista, i per tant va formar part de la generació de líders locals que van transformar la fesomia urbana i social de Catalunya, deixant ells i elles sí, un llegat profund de beneficis col·lectius que no està tacat per nissagues corruptes, ni salts a la legalitat que ens hem donat a nosaltres mateixos. També va ser governador civil de Lleida i Barcelona. Altres persones més autoritzades parlaran d’aquestes vessants de la seva fértil trajectòria, però estic segur que coincidiran amb mi que no va estar mai de pas enlloc, i que sempre va deixar una empremta profunda.

A Federalistes d’Esquerres, no va demanar mai estar a la Junta ni tenir cap protagonisme especial, però n’ha estat una de les persones més importants. Ens va ensenyar que el somriure pot estar molt a prop de la indignació, igual que la lucidesa. Gràcies, Jaume: en això, també tenies raó.”

En Jaume Casanovas tenia raó (Eixdiari,cat, 3 d’agost de 2019)