ActualitatOpinió

“En Jaume era un gran polític, després d’uns anys apartat de les responsabilitats públiques, havia tornat amb interès a participar a la vida política local, participant de les assemblees del PSC, col·laborant, plantejant propostes o promovent debats, sempre amb una fina ironia que feia que tothom l’escoltés. Encara en aquesta darrera campanya electoral vam compartir un debat polític de gran nivell. Reclamava des d’una visió socialdemòcrata, un nou contracte social i, en clau local, ens interpel·lava a dibuixar un mapa on Vilanova i la Geltrú tingués present el món global, diferent de la ciutat que ell va gestionar encara amb un món dividit en blocs.

I des de les seves conviccions polítiques, va promoure que el grup de Federalistes d’Esquerres també tingués uns referents a Vilanova i la Geltrú i altres indrets del Penedès, amb la col·laboració d’un gran nombre de persones. Aquests dies encara participava preparant actes, conferències, presentacions de llibres… En definitiva, feia pedagogia política, generava equips i ganes de treballar per difondre les idees.”

En memòria d’en Jaume Casanovas (eixdiari.cat, 4 d’agost de 2019)