ActualitatOpinió

“La investidura fallida ha estat un desengany profund per a la majoria del progressisme espanyol, que, després dels resultats electorals, esperava una investidura tranquil·la, sense massa sobresalts. No ha estat així i tornem a estar en la incertesa de què passarà a la tardor.
No tenir govern fa que no puguem donar resposta de veritat (no sols a base de reials decrets) als problemes urgents que tenim i que van des de l’atur, la precarietat, la pobresa o les retallades de l’estat del benestar, fins als grans reptes pendents com el canvi climàtic i la contaminació, el model energètic o el món digital, per citar els més rellevants. A més es parla amb molta lleugeresa del setembre com si la situació que ens trobarem hagi de ser la mateixa que tenim ara. Pel contrari penso que, amb la sentència del procés, el Brexit i l’entrada del nou equip a la UE, el context a la tardor pot ser molt diferent. ”

Pactar governs (Diari de Girona, 3 d’agost de 2019)