ActualitatOpinió

“L’elecció dels alcaldes als ajuntaments exigeix obtenir majoria absoluta d’escons en la primera votació, i en el cas de no haver-hi ningú que l’obtingui, s’elegeix com a alcalde el candidat de la llista més votada. En l’Ajuntament de Barcelona els resultats electorals plantegen un panorama curiós, perquè donen més possibilitats de governar a la tercera força, el PSC, que a la segona, en el cas que es presentin a alcaldables els representants de les tres llistes més votades.

Això és així perquè encara que ERC ha guanyat les eleccions, l’independentisme les ha perdut, perquè només té 15 escons dels 21 que necessita per a la majoria absoluta. En realitat, les eleccions les ha guanyat l’esquerra no independentista, amb 18 escons, també sense majoria absoluta.”

ERC a Barcelona: Estan segurs? (Crónica Global, 29 de maig de 2019)