ActualitatOpinió

“Ho direm sense ambages: cedir el govern municipal a Ernest Maragall seria avui una irresponsabilitat majúscula, de molt greus conseqüències. Tant si aquesta cessió es produeix per activa – a través d’una aliança amb ERC – o per passiva – renunciant a configurar una majoria alternativa. La idea d’un “tripartit d’esquerres”, brandat com a objectiu després d’un primer moment de desànim en què Ada Colau semblava tirar la tovallola, no és més que sorra als ulls, una manera de diferir el veritable dilema plantejat. La qüestió no resideix en els vetos creuats entre ERC i el PSC. Ni tampoc en una discussió genèrica sobre els trets ideològics dels diferents actors polítics, sinó sobre el paper que cadascú exerceix i les forces socials que encarna.”

A la vora del Rubicón (lluisrabell.com, 30 de maig de 2019)