ActualitatOpinió

La cerca de la independència s’ha fet en un món fictici, un món irreal. En l’àmbit geopolític, hi havia aquesta idea que no anàvem a tenir defensa perquè l’OTAN ens donaria seguretat. Això ho deien en el 2016, quan Trump ja havia estat elegit president dels Estats Units! És un desconeixement de la realitat. Després està el que jo dic el punt cec, les conseqüències pràctiques de la independència, per exemple què fer per a repartir-se la caixa de la Seguretat Social. També hi ha hagut una idealització fantàstica de Catalunya, que té res a veure amb la Catalunya real, de 7 milions d’habitants, amb els seus problemes econòmics, socials, culturals. No és una Catalunya sobrevalorada sinó una altra Catalunya, totalment inventada.”

Entrevista a Benoît Pellistrandi (La Vanguardia, 6 d’abril de 2019)