ActualitatOpinió

“L’anticatalanisme de sempre no ha canviat. El coneixem bé. Potser ha eixamplat la seva base, com a resultat de l’excitació provocada pel procés independentista. Però en allò que el fa substancial, continua essent la versió actualitzada del vell. No li agrada que els catalans ens autogovernem, perquè està segur que en realitat només es tracta d’una passa cap a la secessió i la independència. No li agrada gaire que els catalans parlem la nostra llengua, perquè també ho veu com una manera de consolidar la diferència fins a convertir-la en reivindicació secessionista. Tampoc li agrada que ens impliquem com a catalans en el Govern d’Espanya, perquè no té cap mena de dubte que ho aprofitarem per consolidar les nostres posicions diferenciades com a trampolí per a la secessió.”

L’independentisme és un nou anticatalanisme (El País, 24 de març de 2019)