ActualitatNotícies

Els treballs del debat “Catalunya-Espanya”, lliurats al Congrés i al Senat.

Els materials recopilats en el debat “Catalunya-Espanya”  han estat aportats a les comissions constitucionals del Congrés i el Senat, pel coordinador de la iniciativa Xavier Cassanyes, llicenciat en Geografia per la Universitat dels Illes Balears i promotor de l’associació Federalistes de Mallorca.
El debat, que va tenir lloc durant els mesos de gener i febrer, es va dur a terme amb el propòsit d’intentar formalitzar una contribució concreta i meditada, mitjançant una solució políticament viable, al conflicte independentista a Catalunya, que exigeix ​​de la política una solució pragmàtica. A hores d’ara, ningú té una solució màgica, però també és cert que aquesta història de conflicte haurà de concloure amb una fórmula conciliadora, si es desitja cicatritzar una ruptura sociològica de conseqüències imprevisibles i res convenients.
El avançament electoral ha precipitat la conclusió del debat , que ha comptat amb les col·laboracions d’Iñaki Anasagasti, Francesc de Carreras, Josep Antoni Duran i Lleida, Miquel Iceta, Camilo Cela i altres. El equip que ha pilotat el debat està promovent la creació de Federaistes de Mallorca, per la seva integració en la Associació per una Espanya Federal.

(*) http://www.gadeso.org/ca/cat-vs-esp