ActualitatOpinió

“Les mentides no solen superar la prova del temps. Menys encara si aquestes es basen en conceptes obsolets capaços, això sí, d’inflamar els esperits. En un món globalitzat en el qual la humanitat ha teixit un embull de complexes relacions, una majoria de britànics es va deixar seduir per una quimera: recuperar la sobirania nacional.
La realitat és, no obstant això, tossuda i les complicades negociacions amb la Unió Europea no només han evidenciat les falsedats; també la inviabilitat d’una independència pròpia del segle XIX dos-cents anys després. Els joves britànics van demostrar amb el seu majoritari rebuig al Brexit que coneixien millor que els seus majors quin és el present i el futur d’un món en el qual es desdibuixen les fronteres, es juga en grans blocs i l’economia, la política i la cultura fa temps que estan adaptades a un ecosistema global.”

La quimera de britànics i catalans (El País, 20 de febrer de 2019)