ActualitatNotíciesOpinió

“Al setembre es compliran sis anys del tret de sortida  del procés amb la primera manifestació multitudinària per la Diada del 2012. En aquest període, el Govern de Mariano Rajoy ha respost al repte més greu de la democràcia espanyola des del 23-F de 1981 solament amb l’immobilisme polític i el recurs als tribunals. Però, pitjor encara que l’immobilisme i la judicialització d’un problema polític, és la poca habilitat amb què Rajoy i els seus ministres s’han comportat en tots els terrenys en què s’havia de tallar les ales a l’independentisme. A falta de propostes polítiques, que, de totes maneres, no és clar que poguessin ser acceptades pels impulsors del procés, perquè el diàleg que ofereixen sempre ha sigut de l’estil «referèndum o referèndum», Rajoy ha desistit també de contrarestar el secessionisme tant en el terreny de la diplomàcia exterior com en el de la propaganda interior. De l’intent de convertir un problema polític en judicial en veiem ara els resultats en la resolució de la justícia alemanya sobre l’extradició de Carles Puigdemont.”

¿Hi ha algun pilot a l’avió?, per José A. Sorolla, El Periódico (11/04/2018).