Notícies

Entrevista de Cristian Segura a Timothy Garton Ash (El País, 13 de juliol de 2017)

  • Els referèndums han passat a formar part de la realitat política del Regne Unit. Un cop acceptat això, la qüestió són les condicions: Hauríem de tenir un percentatge de validació més elevat per al resultat guanyador? El 60%? Si has d’assumir un canvi molt gran, ja sigui abandonar la UE o la independència de Catalunya, necessites un consens nacional molt gran. Una majoria del 52% davant del 48% no és suficient. L’efecte d’un referèndum pot ser que no solucioni res i que deixi un país més dividit del que ho estava abans. Penso això des de Catalunya. I si el referèndum els deixa més dividits que abans?
  • El que hem descobert amb el Brexit, amb simplicitats de l’estil Trump, fins i tot mentides, és que et lleves un dia i descobreixes que ha guanyat el Brexit amb un 52% dels vots, però no es posen d’acord sobre què és el Brexit o què vol dir

LLEGIR L’ENTREVISTA AL DIARI EL PAÍS