Opinió

L’agenda ferroviària de la setmana anunciava per dilluns un important xoc de trens en les proximitats de l’Arc de Triomf de Barcelona. Segons aquesta previsió, dos combois accelerats que circulaven per la mateixa via es trobarien allà. Vist amb una petita perspectiva, no va passar gran cosa. Una majoria absoluta de catalans anaven per una tercera via treballant, anant a comprar, patint retallades, mirant la tele o anant a l’escola perquè per a ells era un maleït dilluns normal. Per la via única que travessava la sala només va circular el Tren de la Defensa Jurídica: allò de jo no vaig desobeir. Pesava en l’ambient certa resistència a la inhabilitació de qui creu que encara pot tenir futur. Però es va imposar la dignitat: ningú es va defensar dient que el seu ànim era obeir el Tribunal Constitucional. “Els xocs de trens” (El Periodico, 9 de febrer de 2017)