Notícies

El proper 25 de març de 2017 se celebra el 60 aniversari del Tractat de Roma i el Moviment Federalista Europeu ha convocat una gran marxa per una Europa federal a Roma sota el lema “Amb el poble europeu, pel poble europeu”. Un grup de Federalistes d’Esquerres viatjarà a Roma per afegir-se a aquesta marxa

Després del resultat del referèndum del Brexit, s’ha fet més palesa que els moviments euroescèptics i euròfobs no tenen un pla creïble per afrontar els reptes de la globalització, la migració, la seguretat interna i externa a Europa a què s’enfronta el nostre continent. Sota aquesta premissa, el Moviment Federalista Europeu (MFE) ha convocat a Roma una marxa per demanar una Europa federal coincidint amb el 60è aniversari del Tractat de Roma el proper 25 de març.

La convocatòria, amb el lema “Amb el poble europeu, pel poble europeu“, està adreçada a partits polítics, sindicats i moviments socials que segueixen creient en una Europa federal, unida, sense fronteres i fidel als seus principis fundacionals. La marxa aspira a aglutinar milers de persones a la capital italiana que facin sentir la seva veu i demostrin així que els ciutadans que aposten per aquest projecte són majoria. La marxa serà precedida per dos mesos de campanya en què es crearan grups per debatre i presentar propostes.

Diversos persones sòcies de Federalistes d’Esquerres han manifestat la seva intenció de viatjar a Roma per participar en la marxa i posar l’accent en la necessitat de donar solucions globals i compartides a reptes com el canvi climàtic, la globalització, la pobresa, la desigualtat, però també a la crisi migratòria, a la qual l’associació creu que s’ha de respondre d’acord amb els principis de respecte a la dignitat humana i als drets humans que estableixen els articles 2 i 3.5 del Tractat de la Unió Europea, tal com es va manifestar en la declaració del passat 17 de març.

Federalistes d’Esquerres creu que és cada vegada més urgent que Europa avanci en la seva integració, en la construcció d’una Europa federal que disposi d’unes polítiques comunes d’immigració i d’asil però també fiscals i monetàries: Europa necessita un govern europeu que disposi d’un veritable pressupost europeu i que respongui als valors que la UE diu professar.

Els interessats a anar a Roma i participar en la marxa amb el grup de Federalistes d’Esquerres poden posar-se en contacte amb l’associació a través del correu socis@federalistesdesquerres.org

Més informació sobre la Marxa per una Europa Federal