Notícies

L’associació ha celebrat la seva assemblea ordinària en la qual s’ha informat d’un creixement del 25% en l’últim any. A la reunió s’ha acomiadat a Manuel Cruz com a president i s’ha celebrat un col·loqui entre Albert Solé i Victòria Camps. Hi haurà una nova assemblea per preparar el futur el proper 2 de juliol

Federalistes d’Esquerres ha celebrat dissabte 4 de juny, a la Nau Bostik, a Barcelona, la seva assemblea anual ordinària i ha aprovat la convocatòria d’una nova assemblea, el proper 2 de juliol, amb l’objectiu de renovar la seva junta directiva. Aquesta nova junta ha de substituir l’actual, que des de fa quinze dies està presidida per Joan Botella, després de la dimissió de Manuel Cruz, arran de la seva incorporació com a independent en la candidatura de Barcelona del PSC a les eleccions generals espanyoles del 26 de juny.

Asamblea3Joan Botella va explicar que durant el darrer any han augmentat un 25% el nombre d’afiliats a Federalistes d’Esquerres. “Som l’única entitat política que creix realment”, va dir. A més, va afegir que el número de simpatitzants ha superat els 2.000, amb presència a tota Catalunya i també a la resta d’Espanya. En l’àmbit de les idees, va afirmar que s’ha aconseguit que el federalisme “formi part de l’agenda política del present i comenci a ser vist com la millor solució institucional per al futur de Catalunya i d’Espanya”.

Asamblea5L’assemblea va aprovar l’ampliació de l’àmbit d’actuació de Federalistes d’Esquerres, que fins ara estava limitat a Catalunya i ara s’amplia a tota Espanya, a part de destacar la seva relació amb entitats federalistes de la resta d’Europa i el món.

Antoni Sitges-Serra, vicepresident de l’entitat, va agrair la tasca realitzada per Cruz al front de Federalistes d’Esquerres i va fer un resum de la trajectòria de l’associació des de la posada en marxa la tardor de 2012. Sitges-Serra va desitjar sort a Manuel Cruz en la seva nova etapa personal i política i va cloure la intervenció dient: “Et trobarem a faltar però ens sentim orgullosos que la teva veu solista s’hagi incorporat al creixent cor federal. Emporta’t amb tu al Congrés dels Diputats la saviesa dels grans hel·lenistes: que el fresc cinisme de Diògenes et protegeixi del mal cinisme dels que es canvien de jaqueta i dels torejadors d’idees; que el prudent hedonisme de l’amistat d’Epicur et protegeixi dels tripijocs corruptes; que l’estoïcisme de Sèneca et lliuri de la vanitat. I no et deixis el LSD a Barcelona! Lucidesa, sinceritat i decència que tanta falta fa en política”.

Asamblea6Després de la reunió, el cineasta i documentalista Albert Solé i la catedràtica d’Ètica Victoria Camps van conversar sobre la seva visió del federalisme. Solé està elaborant el documental “Federal”, per explicar i difondre l’ideal federalista, i Victoria Camps acaba de publicar el llibre “¿Qué es el federalismo?”, escrit conjuntament amb Joan Botella i Francesc Trillas.

ManuelSolé i Camps van coincidir en el caràcter racional de la visió federalista i la dificultat que això comporta per fer sexy la seva divulgació entre la ciutadania, tot i que la major part de la humanitat viu en federacions. Durant mitja hora, ambdós van compartir les seves reflexions amb els assistents a l’acte en un engrescador i constructiu intercanvi d’idees.

L’assemblea va comptar amb una parada de venda de llibres organitzada per Domènec Benet, llibreter i membre de la junta directiva.

Asamblea2

Asamblea7