ActualitatNotes de premsaNotícies

L’associació, que sobrepassa el 2.000 simpatitzants, convoca eleccions per renovar la junta (nota de premsa, 4 de juny de 2016)

Federalistes d’Esquerres, associació que defensa una solució federal per Catalunya, Espanya i Europa, ha celebrat avui la junta general anual ordinària en la qual ha decidit modificar el seus estatuts i convocar una nova assemblea el proper 2 de juliol, amb l’objectiu de renovar la junta directiva.

Durant l’acte, Joan Botella, president de l’entitat, ha anunciat que Federalistes, fidel al seu caràcter plural, no demana el vot per cap partit polític a les eleccions del proper 26 de juny, però encoratja a la població a votar partits d’esquerres que comparteixen els valors de l’associació.

Asamblea3Botella ha explicat que durant el darrer any han augmentat un 25% els afiliats de Federalistes, “som l’única entitat política que creix realment”, ha dit, a l’hora que afegia que el número de simpatitzants ha superat ja els 2.000, amb presència a tota Catalunya i també a la resta d’Espanya. En l’àmbit de les idees, ha afegit que s’ha aconseguit que el federalisme “formi part de l’agenda política del present i comenci a ser vist com la millor solució institucional per al futur de Catalunya i d’Espanya”.

Asamblea4Botellla va assumir la presidència de Federalistes fa dues setmanes, substiuint l’anterior president, Manuel Cruz, en acceptar aquest anar de número 2 a la candidatura del PSC per Barcelona. Cruz, que ha assistit a l’assemblea, ha precisat que la seva era una decisió estrictament individual que no vinculava a l’entitat. Botella ha afirmat que estava convençut que Cruz seria un actiu molt important per a impulsar les necessàries reformes federals des del Congrés de Diputats.

Entre les modificacions estatutàries aprovades, a més de les referents a la renovació de la junta, se n’ha inclòs una que modifica l’àmbit d’actuació de Fed, fins ara limitat preferentment a Catalunya i que passa a ser tota Espanya, sense excloure la relació amb entitats federalistes de la resta del món i en especial d’Europa.