ActualitatNotícies

El federalisme permet una relació solidària i justa entre ciutadans i pobles. Aquesta és una de les idees sobre les quals va girar el sopar federalista que el Club Europa 2000 de Castelldefels va celebrar el divendres 20 de maig amb el exfiscal anticorrupció i membre de Federalistes d’Esquerres, Carlos Jiménez Villarejo.

IMG_1008En el sopar, al qual van assistir unes 80 persones, Carlos Jiménez Villarejo va explicar que el seu compromís amb la fundació de Federalistes d’Esquerres està relacionada amb la defensa que sempre ha fet dels valors cívics i perquè està convençut que el federalisme és l’única forma d’aconseguir una adequada convivència fraternal entre els pobles d’Espanya.

CastelldefelsGran part de la intervenció de Carlos Jiménez Villarejo es va centrar en la crisi dels refugiats que afronta Europa i en la necessitat que els països europeus afrontin aquest desafiament amb una resposta conjunta, federal i solidària. “No pot ser delicte que un refugiat creui una frontera europea però a Hongria s’està penalitzant amb cinc anys de presó. No podem tampoc canviar als refugiats per euros que és el que implica el tractat entre la UE i Turquia”, va denunciar.

“Les persones que estan arribant a les costes europees són especialment vulnerables, dones i nens que necessiten de la nostra protecció. Aquestes persones han de ser distribuïdes proporcionalment als països de la UE, tenim la capacitat per acollir-los i l’obligació ètica i moral de fer-ho”, va afirmar.

CastelldefelsEuropa2000