ActualitatBlog (Esquerra sense fronteres)Opinió

La vulnerabilitat creix com un càncer dins i fora de les fronteres, com Arendt va albirar amb inquietant clarividència. El paper del federalisme en la crisi dels refugiats té ple sentit perquè el federalisme representa la forma política de la fraternitat: encarna, materialitza, institucionalitzant-los, uns valors i no es limita a apel·lar a ells com a horitzó últim cap al qual tendir. Els federalistes (i ja no els dic gens els federalistes d’esquerres) assumeixen la fraternitat com a valor polític universal, la qual cosa implica la tasca de fer visibles i portar a “l’existència” política molts subjectes i problemàtiques que fins al moment romanien ocultes.

Intervenció de Manuel Cruz a l’acte ‘Europa davant la crisi dels refugiats. Una resposta federal i solidària’

Llegir el text complet