ActualitatBlog (Esquerra sense fronteres)Opinió

Els europeus necessitem acceptar que l’emigració no és un fet aïllat de l’últim any sinó un fenomen estructural que romandrà a Europa per llarg temps. La gent que arriba no només ve per problemes econòmics buscant un futur millor sinó fugint de guerres que els empenyen a fugir. Europa té l’obligació legal, ètica i la responsabilitat moral i política d’acollir-los. Engegar solucions efectives a la crisi migratòria i avançar en la integració política europea són dues cares de la mateixa moneda (Aquest text és una transcripció de la primera part de la intervenció del secretari general de la UEF (Union of European Federalists) a l’acte organitzat per Federalistes d’Esquerres en el CCCB l’11 de març de 2016)

Intervención de Paolo Vacca en el acto ‘Europa ante la crisis de los refugiados: una respuesta federal y solidaria’