Notícies

La Televisió Pública Txeca, Tribune de Genève, La Croix i Sudouest han estat alguns dels mitjans que han recollit les impressions de membres de Federalistes d’Esquerres arran del 27S

“Un dels aspectes que ha contribuït a crear més independentistes és tenir un govern nacionalista que es nega a negociar”. És el que ha assegurat Carme Valls, vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres a la Televisió Pública Txeca amb motiu de les recents eleccions catalanes. Carme Valls ha participat en un reportatge en el qual ha explicat la postura de l’associació enfront de la situació política actual.

TRIBUNEPer la seva banda, Joan Botella, vicepresident de Fed, ha destacat en el diari suís La Tribune de Genève que el federalisme és l’opció preferida pels catalans quan se’ls dóna l’opció de triar entre federalisme/independència/statu quo. “És difícil apel·lar a la raó quan les solucions intermèdies (entre els dos extrems) no són gens heroiques”, ha destacat Botella que també ha participat en un reportatge del diari francès Sudouest on ha defensat l’opció federalista com la millor sortida a l’actual crisi institucional.

 

LaCroixA La Croix, Joan Botella ha explicat que la reforma de la constitució requereix el consens de tots els partits polítics espanyols però que, encara que la sortida federal és la preferida pels ciutadans quan s’ofereix aquesta opció, segurament aquesta no serà mai suficient per a alguns dels sectors que aspiren a la independència.

 

LLEGIR TRIBUNE DE GENÈVE EN PDF

LLEGIR SUDOUEST 1

LLEGIR SUDOUEST 2

LLEGIR LA CROIX 1

LLEGIR LA CROIX 2

 

Veure el reportatge de la Televisió Checa:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/215411000100928/obsah/425534-katalanske-volby-skoncily-patem

CarmeTvCheca2