Notes de premsaPremsa

Quins són els avantatges del federalisme? Com s’organitza un país de forma federal? Quin paper ha jugat el federalisme a Canadà i Quebec? Són algunes de les preguntes que l’acadèmic canadenc i director científic de L’Idée Fédérale, el think tank federal de Quebec, André Lecours, intentarà respondre el dijous 15 d’octubre a les 19hrs en l’acte ‘Federalisme canadenc i l’encaix de Quebec’ (Col·legi de Periodistes, Rambla de Catalunya 10, Barcelona).

L’acte, organitzat per Federalistes d’Esquerres, es desenvoluparà en un format de conversa amb Joan Botella, degà de Ciències Polítiques de la UAB i vicepresident de Federalistes d’Esquerres.

Prendran la paraula, a més, Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia de la UAB i vicepresidenta de Federalistes d’Esquerres; Cesáreo Rodríguez-Aguilera, catedràtic de Ciència Política de la UB i membre de Federalistes d’Esquerres; Montse Colldeforns, doctora en Economia per la London School of Economics; i Pablo Faura, dirigent de la Unió Europea Federalista (UEF) i membre de Federalistes d’Esquerres.

L’acte serà presentat pel periodista Xavier Vidal-Folch

André Lecours és professor de la Universitat de Ottawa i està considerat com un dels principals experts en federalisme de Canadà. Ha dedicat gran part de la seva investigació als nacionalismes, especialment de Quebec, Escòcia, Flandes, Catalunya i el País Basc.

Hashtag per a seguir l’acte en Twitter: #LecoursBCN