ActualitatNotícies

El Consell de l’Àudiovisual de Catalunya ha donat la raó a Carme Valls, vicepresidenta de ‘Federalistes d’Esquerres’ en la seva queixa perquè TV3 va utilitzar de forma tendenciosa la seva imatge en una informació sobre l’Assemblea Nacional Catalana. CarmeTV32Carme Valls va denunciar que en una informació emesa pel Telenotícies Vespre del passat 26 de juny, es va il·lustrar una informació sobre la posició de l’Assemblea Nacional Catalana davant la proposta de participar en una candidatura electoral amb imatges de la presentació dels ‘Diàlegs per una Catalunya social’ en la qual va participar la vicepresidenta de ‘Federalistes d’Esquerres’, juntament amb representants sindicals i el president de l’ANC, Jordi Sánchez.

Valls va denunciar al CAC “el frau que suposa per a la comunicació que es faci servir la imatge de les persones, manipulades i amb altres propòsits i objectius”. En cap moment de la informació s’explica perquè s’emeten les imatges de l’acte de ‘Diàlegs per una Catalunya Social’

CarmeUGT2El CAC ha reconegut l’equivocació i així ho ha fet arribar en una carta tramesa a la vicepresidenta de ‘Federalistes d’Esquerres’ en la qual afirma que “de l’anàlisi de la notícia relativa a la trobada per configurar una eventual llista electoral unitària de cara a les eleccions del 27S entre l’ANC, Òmnium i l’AMI amb el president de la Generalitat, se n’observa el següent: a) no s’identifiquen les imatges de recurs que hi apareixen; i b) només s’identifica una de les sis persones que apareixen a les imatges, concretament el senyor Jordi Sánchez, com a president de l’ANC, el qual, a més, esdevé l’única persona amb temps de paraula”.

La nota del CAC, datada el 28 de setembre i firmada pel conseller secretari Daniel Sirera, és molt suau en la recriminació a TV3 i es limita a assenyalar que “el discurs narratiu resulta insuficient per fer comprensible la informació, fet que resta qualitat i eficàcia a la peça informativa” i recorda a la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals “que cal extremar la cura en els tractaments de postproducció del material audiovisual” per tal de no “provocar confusió o malentesos ni distorsionar la informació”.

La notícia en El Triangle:

El CAC dóna la raó a Carme Valls