Notícies

Manuel Cruz i Carlos Jiménez Villarejo s’han reunit aquesta tarda amb la nova alcaldessa de Madrid i l’han convidat a participar en el cicle ‘Propostes federals’. En la trobada, Carmena ha declarat la seva admiració a la trajectòria històrica de gestió dels Ajuntaments democràtics de Barcelona

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, recolza la proposta d’un Estat Federal a Espanya, coincidint amb els plantejaments de Federalistes d´Esquerres, i ha manifestat la seva disposició a acudir a Barcelona pròximament per participar en una de les jornades del cicle “Propostes Federals” que organitza l’associació.

Així ho ha manifestat aquesta tarda davant la invitació formulada pel president de Federalistes d’Esquerres, Manuel Cruz, i per Carlos Jiménez Villarejo, membre de la junta directiva, que s’han reunit durant més d’una hora amb Manuela Carmena a la seu de l’Ajuntament madrileny. Han participat també de la trobada Javier Nadal i Marisa Calés-Bourdet, membres de Federalistes d’Esquerres.

FedCarmena3En el decurs de la trobada l’alcaldessa ha expressat la seva convicció que el procés polític que s’està obrint a Espanya a partir de les últimes eleccions municipals és molt favorable a la reforma constitucional i, per tant, a la reforma del model institucional de l’Estat. També ha declarat la seva admiració per la trajectòria històrica de la gestió dels Ajuntaments democràtics a Barcelona que ella considera un referent, i des d’aquesta perspectiva és molt favorable a reforçar les relacions entre tots dos consistoris i intensificar-les.

FedCarmena4La visita s’emmarca en els contactes iniciats per Federalistes d’Esquerres amb les forces polítiques emergents de les últimes eleccions municipals que s’han manifestat partidàries d’impulsar una reforma federal de la constitució. Federalistes d’Esquerres considera especialment significatiu que la nova alcaldessa de Madrid sigui federalista i celebra també que la seva elecció impulsi un nou clima de cooperació entre Madrid i Barcelona.

El cicle ‘Propostes federals’, que organitza periòdicament Federalistes d’Esquerres a Barcelona, té com a objectiu aprofundir en els diferents projectes que existeixen a Espanya en relació a la reforma de l’estat de les autonomies en un sentit federal. El cicle va ser inaugurat pel coordinador federal d’Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, i ha participat també el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. La idea és que ho protagonitzin també les forces sindicals i ciutadanes de diferents zones d’Espanya que aposten pel federalisme.

El Plural:

Manuela Carmena apoya la propuesta de reforma federal de la Constitución presentada por Federalistes d´Esquerres

Al día:

Federalistes d’Esquerres es reuneixen amb Carmena i aplaudeixen que sigui “federalista”