ActualitatNotícies

*La televisió pública catalana va utilitzar imatges dels Diàlegs per una Catalunya Social per il·lustrar una notícia relacionada amb l’Assemblea Nacional Catalana

Diversos membres de Federalistes d’Esquerres, entre ells la seva vicepresidenta Carme Valls-Llobet, han presentat queixes a Tv3 i al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) pel tractament informatiu que va rebre la presentació d’aquests diàlegs per part de la televisió pública catalana el passat 22 de juny.

En la roda de premsa celebrada aquest dia a la seu de la CONFAVC, estaven presents els representants dels sindicats (Josep María Álvarez i Joan Carles Gallego), de la FAVB (Lluís Rabell), de la ANC (Jordi Sánchez), de CONFAVC (Jordi Giró) i de Federalistes d’*Esquerres (Carme Valls-Llobet).CarmeDialogos

Tv3 va assistir a la roda de premsa, no va cobrir la notícia, i va a utilitzar les imatges captades per il·lustrar una informació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L’objectiu d’aquests diàlegs és crear un espai de trobada en temàtiques socials amb persones i organitzacions diverses per tractar qüestions com l’educació, la sanitat, la salut ambiental, l’exclusió, la pobresa i les relacions laborals i amb la vista posada en la construcció d’un model social per a la Catalunya del futur.

La notícia on es van recollir les imatges captades durant la presentació dels Diàlegs per una Catalunya Social van ser emeses pels telenotícies del dia 22 de juny sense especificar qui eren les persones que debatien en la taula i quin paper jugaven en la informació dedicada a les negociacions entre les organitzacions sobiranistes i Artur Mas per integrar-se en una llista encapçalada per aquest.

No és la primera vegada que es fa ús de les imatges relacionades amb Federalistes d’Esquerres de forma ambigua però en aquest cas la manipulació va ser manifesta. Membres dels sindicats també han enviat queixes a Tv3.

foto 3En la seva intervenció en la roda de premsa, Carme Valls-Llobet va destacar que el debat social sobre quines han de ser les prioritats socials de Catalunya de cara als propers anys ha quedat amagat i va posar l’accent en l’augment de la desigualtat i en el fet que la renda de la majoria de les famílies hagi baixat mentre han crescut en un 30% la renda de les famílies més riques.

“Els federalistes creiem que hi ha solucions polítiques federals que permetrien aconseguir el màxim autogovern i benestar sense la necessitat de trencar els vincles i les aliances. Per això volem que les prioritats socials quedin clares per al futur. No només ens preocupa la pobresa sinó també la vulneració dels drets de ciutadania, com està passant amb l’educació, la sanitat i el medi ambient”, va assegurar.

Video del Telenotícies del 22/06/2015 (min. 6’50”): Clica aquí

Video del Canal UGT sobre la presentació dels Diàlegs per una Catalunya Social: