ActualitatNotícies

Javi López (Socialistes i Demòcrates): ‘En els últims tres anys la UE ha estat a l’altura’

L’eurodiputat ha participat en una xerrada a Sant Cugat sobre els reptes d’Europa organitzada per Federalistes d’Esquerres


L’eurodiputat de Socialistes i Demòcrates (S&D) Javi López defensa la feina feta per la Unió Europea (UE) a l’hora d’afrontar les crisis a les quals s’ha enfrontat en els últims anys: la sanitària, la de la guerra d’Ucraïna i la de subministraments. El socialista ha participat aquest divendres a Sant Cugat en una xerrada organitzada per Federalistes d’Esquerres (Fed) on ha analitzat els reptes que ha d’afrontar Europa. S’ha acompanyat de la cap del gabinet de presidència de l’eurogrup S&D, Laura Ballarín. Ambdós han expressat la necessitat de, malgrat els entrebancs, seguir treballant per una ‘transició verda justa’ per a tots els estats de la UE.

 

El camí d’Europa cap a la descarbonització, malgrat els entrebancs, segueix endavant, segons López, que considera que es traca del “canvi més profund que hem viscut des de la revolució industrial”. En aquest sentit, Ballarín ha apuntat a la necessitat que aquesta transició sigui “justa” per a tots els estats membre. Així, ha apel·lat a la “solidaritat” dels països per empènyer tots plegats en la mateixa direcció.

Els socialistes han abordat també la crisi de la guerra entre Rússia i Ucraïna. “La declaració d’annexions de territoris per part de Putin és la fi de l’ordre internacional que s’ha intentat construir en els últims 70 anys”, ha advertit López. L’eurodiputat considera que es tracta d’un conflicte marcat per “l’etnocentrisme, l’imperialisme i el poder i l’espai per justificar un atac preventiu” i es pregunta si Rússia no podria emprendre accions similars amb països bàltics o escandinaus. Per tot plegat, ha justificat l’enviament d’armes a Ucraïna, ja que, si no seria “impossible” que aquest país guanyés la guerra.

Ballarín, a més, ha apuntat al repte europeu (i de l’OTAN) de “convèncer altres regions del món” per fer front a Rússia. “Rússia i Xina donen seguretat a canvi de molt poc”, ha dit en referència a les relacions entre aquests països amb d’altres d’Àfrica o de l’Amèrica Llatina.

La xerrada d’aquest divendres, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, també ha comptat amb la presència de l’alcaldable del PSC, Pere Soler, i de la regidora Pilar Gorina.

Article original publicat a Cugat.cat