ActualitatNotíciesOpinió

Des dels seus inicis, la UE ha seguit un procés polític d’integració en diferents etapes, en les quals s’ha intentat enfortir les seves institucions i preparar-les per al millor compliment dels seus objectius. No obstant això, aquestes reformes, en molts casos, no s’han completat del tot, a causa de la reticència dels estats a cedir sobirania a les institucions orientades des d’un principi per Schumann amb la federació com a objectiu d’Europa, i han donat com a resultat una entitat política de 27 membres estats, a mig camí entre una confederació i un estat federal. Així, encara podem observar l’excessiva força dels governs nacionals i l’excessiva concentració de poder en el Consell Europeu, l’acció del qual està intervinguda o fins i tot bloquejada per vetos nacionals contraposats. En molts casos s’han produït importants avanços que no han pogut culminar adequadament.

Article complet i vídeo en el següent enllaç: https://openkat.eu/federalistes-desquerres-conference-for-the-future-of-europe/