ActualitatOpinió
“La sobre-valoració de Jordi Pujol només s’explica per la longevitat no només del seu poder, sinó de la seva influència. El seu llegat és un sistema de clientelisme de masses, una màquina formidable d’esquivar la rendició de comptes i fer agit-prop, un menyspreu per la justícia i l’estat de dret, un recèl de la Catalunya urbana i metropolitana, un menysteniment d’allò que és col·lectiu, una visió conservadora de la realitat, a més del trencament del consens catalanista, una societat dividida, el caràcter patrimonial de l’administració, i la corrupció rampant. És hora que una part majoritària de Catalunya faci una catarsi col·lectiva i superi el complexe pujolístico-industrial en el qual encara vivim; altrament, no ens en sortirem.”

El llegat de Jordi Pujol. Una visió personal (Progresreal.blogspot,com, 12 de juny de 2020)