ActualitatOpinió

“Han passat sis anys des que Pujol va confessar que tenia una fortuna oculta a l’estranger. Des de llavors, TV3 ha estat incapaç de fer una cobertura especial d’un cas que va commocionar la vida pública catalana i que ha ocupat una infinitat de portades als mitjans de comunicació. El Parlament de Catalunya ho va recordar al febrer passat en una resolució que va comptar amb el suport de tots els grups parlamentaris, exceptuant JxCat, que es va abstenir. S’hi constatava que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no havia programat a TV3 «cap contingut específic sobre els casos de corrupció política, frau i evasió d’impostos» que afecten Jordi Pujol. També l’instava a garantir la credibilitat i a prendre mesures. Ningú va votar en contra. Perquè, clar, és difícil avalar que la televisió pública de Catalunya continuï sense dedicar un «30 Minuts» o un «Sense ficció» a una qüestió com aquesta. A quin altre país d’Europa hi ha un cas similar on a un expresident, la seva dona i els seus set fills se’ls acusi d’acumular una fortuna de 290 milions d’euros amb activitats il·legals?”

Pujol i TV3 (Diari de Girona, 14 de juny de 2020)