ActualitatOpinió

“Es repeteix com un mantra, i és veritat, que el projecte europeu ha anat avançant amb cada crisi a la qual s’ha enfrontat. Només quan no sembla haver-hi més remei s’acaben prenent mesures impossibles d’imaginar uns pocs mesos abans. De la crisi del 2008 van sorgir instruments econòmics que avui ens fan més forts. De la crisi del *coronavirus hauríem de sortir, a més d’amb un sòlid pla de recuperació econòmica, amb el compromís ferm de dotar a la Unió Europea d’una política sanitària que ens prepari millor per a fer front a possibles noves epidèmies. Des de fa setanta anys disposem de la recepta de Schuman, la de la solidaritat i el treball en comú, i dels plans oblidats de Ribeyre.
Ja només manca la voluntat.”

La recepta Schuman en temps de virus (La Vanguardia, 9 de maig de 2020)