Comunicat de Federalistes d’Esquerres de Badalona davant l’elecció de Xavier Garcia Albiol com a nou alcalde de la ciutat.

Federalistes d’Esquerres Badalona
COMUNICAT
12 maig 2020

Federalistes d’Esquerres a Badalona davant l’elecció del nou alcalde, el Sr Xavier Garcia Albiol, i la imatge que s’ha donat als ciutadans i les ciutadanes de la nostra ciutat per part dels partits d’esquerres, vol traslladar a la ciutadania el següent:

1. Felicitar al Sr Garcia Albiol per la seva elecció com a nou alcalde de Badalona, així mateix com als seus votants, que el van convertir en la primera força política a la nostra ciutat. I alhora li demanem que abandoni la política de confrontació i aposti per la Badalona real, que és oberta, mestissa, plural i diversa, on ningú no s’ha de sentir exclòs, vingui d’on vingui, parli la llengua que parli, o tingui el color de la pell que tingui.

2. Recordar a la ciutadania que el sistema electoral no dona l’alcaldia a qui treu més vots en una llista, sinó a aquells partits polític capaços d’aglutinar, sota un programa, altres forces
polítiques que reflecteixen millor la pluralitat i la realitat social de la ciutadania badalonina. Diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals, i que tenen la
majoria suficient per a governar.

3. Lamentar profundament que les forces progressistes i d’esquerres no hagin estat capaces d’assolir un acord que permetés fer veure a la ciutadania que hi ha una alternativa al
conservadorisme i al nacionalisme, que ens tenalla des de fa massa anys, per resoldre els problemes reals de la gent, salut, habitatge, barris dignes, lloguers assequibles, educació,
serveis socials, entre molt d’altres.

4. Per a Federalistes d’Esquerres no es tractava només de canviar un batlle per un altre, sinó de redreçar la política municipal pensant en les necessitats de les persones, i més ara amb l’impacte que el COVID19 tindrà en la economia del país, i per tant en la nostra ciutat. Tal com s’està fent des del govern central: “no deixar ningú enrere”, i això és evident que només ho pot fer un govern d’esquerres i progressista.

5. Federalistes d’Esquerres, per acabar, emplacem als partits d’esquerres i progressistes de la nostra ciutat que treballin plegats en recuperar la confiança de la gent dels barris que abans votaven aquestes formacions, de manera aclaparadora, i que encara ho fan a les eleccions generals i autonòmiques, perquè Badalona torni a ser una ciutat oberta, obrera, treballadora,fraternal i acollidora, en definitiva d’esquerres, lluny de nacionalismes i de banderes que ens separin.