ActualitatOpinió

“Les dones són les que pateixen més precarietat laboral i pobresa, la qual cosa les situa en una situació pitjor per afrontar una crisi econòmica que està colpejant amb més força sectors altament feminitzats com l’hostaleria, el comerç o la restauració. Què passarà amb les kellys, les cambreres o les cuidadores? Dones que treballaven sota una extrema precarietat, en alguns casos sense cotitzar a la seguretat social i per sous que poden baixar fins als 343 euros. Són alguns dels interrogants.
L’ONU afirma que en les últimes crisis sanitàries el paper de les dones ha passat gairebé ignorat. Malgrat que s’ha constatat el seu rol preponderant, la perspectiva de gènere no s’ha incorporat a les polítiques públiques ni durant ni després de les crisis.”

Les dones i la lluita contra la Covid-19 (Diari de Girona, 19 de maig de 2020)