Opinió

“Els ciutadans no són millors o pitjors si el seu país el governa Barack Obama o Donald Trump, Pasqual Maragall o Artur Mas. Hi ha un munt d’holandesos que s’avergonyeixen del comportament del seu govern i que apel·len al “No ens representen” del 15M. És en aquests holandesos en qui hem de confiar per construir la Unió Europea que posen en perill Rutte o Hoekstra.

Tirar la tovallola i caure en l’estereotip de que els holandesos són així o aixà és la pitjor actitud que podem adoptar ara. Els catalans estem acostumats a que ens posin etiquetes amb les quals no ens identifiquem. De catalans, espanyols i holandesos n’hi ha de molts colors i tarannàs. Que el present i el futur de tots plegats sigui millor i més esperançador depèn de que, com el virus, deixem de costat les fronteres i ens centrem en buscar les solucions que les nostres societats i el conjunt del planeta necessiten.

Els polítics passen. Les persones queden. I han de ser majoria les que optin per la fraternitat i la justícia social perquè els seus governs se’ls assemblin.”

El holandesos bons (El Triangle, 13 d’abril de 2020)