ActualitatOpinió

“Nosaltres partim de la idea que la majoria de la gent i de les institucions són federalistes i no ho saben. Li passa com a un personatge d’una obra de teatre francesa que parlava en prosa però no ho sabia, i un dia li van descobrir. Ens basem en una realitat, la majoria dels problemes grossos que tenim a la societat avui dia, superen àmpliament els termes municipals, de les barreres provincials o de les fronteres estatals. Quan parlem de coses com la crisi ambiental, les xarxes socials, les migracions, el canvi econòmic, la innovació tecnològica, són coses que salten per sobre de les fronteres i, per tant, les perspectives nacionalistes estretes, lligades al ‘nosaltres sols’, són insuficients per abordar els problemes.”

Entrevista a Joan Botella (iSabadell.cat, 26 de desembre de 2019)