ActualitatOpinió

“Finalment voldria comentar que, a pesar de tot, l’Espanya plurinacional i pluricultural continua obrint-se camí contra el que diuen els independentistes. Aquest any el premi nacional de les lletres i el Cervantes han anat a parar a dos escriptors que no són de matriu castellana. El basc Bernardo Atxaga (pseudònim de Joseba Irazu Garmendia nascut a Asteasu, Guipúscoa, el 1951) ha estat guardonat amb el Premi Nacional de les Lletres i té la major part de la seva obra en basc. El català Joan Margarit (Sanaüja, Lleida, 1938) ha estat guardonat amb el premi Cervantes pel conjunt de la seva obra. Margarit ha escrit en català i castellà (diu que els seus poemes no els tradueix, els crea de nou) i ha dit que no renunciarà a cap de les dues llengües diguin el que diguin certs polítics. Els dos premis els dona el ministeri de cultura que reconeix així, de forma pràctica, la diversitat cultural d’Espanya com una riquesa a preservar.”

Un repàs a l’actualitat ( Diari de Girona, 23 de novembre de 2019)