ActualitatNotíciesOpinió

La inviabilitat de la formació de Govern després dels resultats de les eleccions del 28 d’abril passat ha abocat al país a una nova convocatòria electoral el pròxim 10 de novembre. De la mateixa manera que vam fer llavors, els federalistes del conjunt d’Espanya convoquem als ciutadans a expressar el seu compromís acudint massivament a les urnes.

Les noves eleccions se celebraran en un context especialment complex i delicat, tant a Espanya com en el marc europeu i internacional. La situació a Catalunya després de la sentència del *procés (amb episodis de violència totalment inacceptables), les demandes de més i millors serveis públics expressades per  diferents col·lectius de la nostra societat i la desacceleració de l’activitat econòmica són circumstàncies que exigeixen al més aviat possible la formació d’un Govern estable i sòlid, capaç d’afrontar els reptes que tenim davant nosaltres.

Els nous governants i el Parlament en el seu conjunt han d’afrontar els problemes que planteja el nostre model territorial, mitjançant el diàleg i el consens entre els diferents partits i comunitats autònomes. D’aquesta manera, s’ha de trobar, a partir de l’actual marc constitucional, la millor manera de desenvolupar l’autonomia en un sentit federal, la qual cosa al nostre judici enfortirà la democràcia a Espanya.

III. Des d’una perspectiva més global, el resultat electoral condicionarà les polítiques d’Espanya sobre temes tan crucials com l’enfortiment i la consolidació dels drets de les dones, la lluita contra el canvi climàtic i la deterioració del nostre medi ambient i els nostres recursos naturals, la necessària governança del procés d’innovació i canvi tecnològic o l’objectiu irrenunciable de la construcció europea des d’una visió federalista.

Malgrat el descontentament i el sentiment de frustració produïts per la falta d’entesa dels partits polítics en l’última legislatura, creiem que l’abstenció mai és una solució i menys en un moment tan delicat com l’actual.

El vot és avui fonamental com a via per a determinar el resultat electoral, en línia amb solucions de progrés i consolidació de la democràcia i de l’estat de benestar.

Per tot això, una vegada més, les federalistes de tota Espanya fem una crida a els ciutadans a participar en les eleccions, el millor mitjà per a aconseguir un nou Govern capaç d’afrontar amb solvència les serioses exigències del moment actual.

ASSOCIACIÓ PER UNA ESPANYA FEDERAL