ActualitatOpinió

“La clau resideix en el paper que pogués arribar a jugar l’esquerra social, aquest ampli espai que configuren PSC i comuns, plantejant amb decisió l’horitzó d’un desenvolupament federal de la Constitució espanyola i un clar compromís amb la integració europea.

Algú es va oblidar de la declaració de Granada en el programa del PSOE; l’espessa agenda de l’alcaldessa de Barcelona li va permetre esquivar la trobada amb qui és, agradi o no, cap de l’Estat… Aquests dies hem vist també els dubtes que subsisteixen en l’esquerra i les pressions que el nacionalisme d’un i un altre signe exerceix sobre ella. No obstant això, al marge del federalisme, no existeix una altra perspectiva democràtica en l’actual cruïlla històrica. Cuidem-nos de les tafures que exhibeixen escarapel·les republicanes.”

República de tafures (Blog lluisrabell.com, 5 de novembre de 2019)