ActualitatOpinió

“Per què alguns d’aquests dirigents independentistes s’arroguen la catalanitat i els altres catalans són considerats traïdors? Qui els ha donat la carta de puresa catalana? I aquesta puresa catalana no és un racisme directe? Per què aquests dirigents actuals de l’independentisme parlen en nom d’un poble oprimit, ells que no han passat mai per una penúria econòmica, ja que són de famílies acomodades? Per què des de l’independentisme es parla tant que són pacífics i alhora salten les lleis del país, això no és un oxímoron? No es poden vulnerar les lleis acordades per tots en un país sense una certa classe de violència, perquè hi ha moltes classes de violència, com deia José Luis Sampedro. No tota la violència són cops físics, hi ha violència moral, psicològica, institucional i ambiental, entre moltes altres. Algú podria contestar dient la veritat?”

Algunes preguntes (La Vanguardia, 5 d’octubre de 2019)