Alguna cosa comença a moure’s dins del nacionalisme. La delegació de la Generalitat a Madrid va acollir aquest dijous un debat a favor del federalisme i el seu nou delegat, Gorka Knorr, assegut en primera fila, va assistir a l’esdeveniment sense portar el llaç groc en la solapa. L’episodi va ser divertit perquè un descuit el va delatar: li va caure de la butxaca el símbol groc i, immediatament, tots els presents van deduir que només podia pertànyer a l’home de Puigdemont a Madrid.
L’acte era la presentació del llibre Missió Federal, de Francesc Trillas. El catedràtic de Ciències Polítiques i president de Federalistes dEsquerres, Joan Botella, moderava la trobada, en el qual també van participar el president de l’Associació Espanya Federal, Nicolás Sartorius; el president del Senat, Manuel Cruz; el exsecretari d’Estat de la Unió Europea, Diego López Garrido; o les periodistes Rosa María Molló i Rosa Paz.

Més d’un centenar de persones van fer acte de presència. “El delegat de la Generalitat estava en primera fila, al costat de Josep Borrell o la ministra de Sanitat María Luisa Carcedo. La veritat és que va aguantar estoicament, perquè va sentir de tot”, explica un dels presents.

L’independentisme assumeix ara una fórmula federal per a Espanya? (Crònica Global, 21 de setembre de 2019)