ActualitatOpinió

“Durant mesos i mesos, hem sentit a periodistes, analistes, polítics i fins i tot professors universitaris i investigadors divulgar la idea d’una victòria dels euròfobs en les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2019 o si més no, d’un augment significatiu que els permetés bloquejar aquesta institució clau. Aquesta predicció no tenia cap fonament en els sondejos que es anaven publicant, incloent-hi els estudis mensuals que compilava la mateixa Eurocambra. En efecte, els resultats han tornat a mostrar una clara majoria pro-europea composta per democratacristians, socialdemòcrates, liberals i verds, mentre que els euroescèptics i els euròfobs (que no són el mateix) han passat de controlar el 23% dels escons (abans estaven en el 20%). Tot això malgrat l’èxit electoral de personatges com Salvini, Le Pen i Farage, que malgrat ser els més votats en tres països clau, no representen el sentir general de la ciutadania europea.
Aquesta intoxicació no és nova. La ve denunciant amb tenacitat el catedràtic Francisco *Aldecoa, el molt actiu president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu.”

El moment europeu: la Unió com a oportunitat