ActualitatOpinió

“La República va ser una cosa molt diferent al que ara reivindica el moviment independentista. Va ser un moviment de les esquerres, de les classes treballadores i populars de tot Espanya que buscava canviar un model social injust. Les seves prioritats van ser combatre l’analfabetisme, fomentar la participació política, portar l’educació a aquelles capes de la població que mai se n’havien beneficiat però també impulsar polítiques socials que més tard definirien el que avui coneixem com a Estat de Benestar.

Cap d’aquestes qüestions són les que mouen avui al moviment independentista que aspira no només a aixecar murs entre els que els republicans consideraven pobles germans sinó també entre la mateixa ciutadania de Catalunya.”

L’exili i la Diada (El Triangle, 10 de setembre de 2019)